Milieubewust

Poedercoaten is een milieuvriendelijk proces. Door terugwinning en het ontbreken van oplosmiddelen is zeer efficiënte conservering mogelijk. Maar denken aan het milieu gaat verder. Milieubewust denken zit in de gehele keten, van voorbehandeling tot expeditie. Zuinig spuiten, gekoppeld aan zo veel mogelijk terugwinnen zorgt voor een geringe afvalstroom.

 

En verpakken? Dat doen wij het liefst op de door u aangeleverde verpakkingsmiddelen als pallets, bokken, kisten, kratten. Daarbij proberen we indien mogelijk ook de verpakkingsmaterialen zelf her te gebruiken. Uiteraard doen wij dat alles zonder ook maar enige concessie te doen aan de deugdelijkheid van het verpakken. Het zou zonde zijn als wij een mooi product afleveren en het vervolgens door transportschade alsnog onbruikbaar op de bestemming aankomt.

 

Flexibel

In deze tijd is snelheid een must. En snel kunnen we zijn bij BG coating. Onze standaard levertijd is 5-7 werkdagen. Zeg maar een week, in normale tijden. En dat is al behoorlijk snel. Maar vaak niet snel genoeg. Wij kunnen onze productie op uw productie/montage/uitleverdatum afstemmen. En daarbij geldt: afspraak is afspraak! In de huidige tijd is afwachten geen optie. Snel toeslaan, daar waar een mogelijkheid zich aandient. Wij bij BGcoating denken graag daarin met u mee. Samen met u bekijken we wat een haalbare kaart is en hoe we samen met u een opdracht binnen kunnen halen. En daarin gaan we best ver! Afspraak is afspraak, wat betekent dat dan? Simpel: als wij met u afspreken dat u donderdag om 12 uur kunt laden, dan kúnt u donderdag om 12 uur laden! Stuur gerust uw transport naar ons toe. Wij zorgen ervoor dat we hard maken wat we beweren. De beste methode om dat aan u te bewijzen is om ons eens te testen.

 

Wanneer blijkt dat bijvoorbeeld poedercoaten niet mogelijk is, biedt natlakken een prima alternatief. Een product dat bijvoorbeeld niet hoog verhit mag worden, komt in aanmerking voor natlakken. Zo kan een niet te verhit onderdeel worden gemaskerd, waardoor wel op het resterende productdeel natlakken kan worden toegepast. Het natlakken of aanbrengen van de lak wordt met behulp van natlakspuitapparatuur met een bekervulling, drukvat of lakpomp aangebracht in een laagdikte vanaf 15 – 20 micrometer. Afhankelijk van de wensen kan door het aanbrengen van meerdere natlaklagen de laagdikte groter worden gemaakt. Wanneer een minimale laagdikte is vereist voor uw product of een speciale kleur is in poedercoating soort niet verkrijgbaar wordt natlakken toegepast.