Hoe snel is het gebeurd dat u plotseling over een steen rijdt, of over een afgewaaide tak, of over iets anders rijdt wat op de weg ligt. Of dat er in de weg of langs de weg een kuil zit, die u niet meer kon ontwijken. Er zijn tal van oorzaken waardoor een velg een beschadiging kan oplopen. Meestal merkt u dit doordat de band leegloopt of er trillingen/vibraties in de auto/motor of het stuur zitten. Het is noodzakelijk dat de velg zo snel mogelijk wordt gerepareerd en er niet mee door gereden wordt. Door de beschadiging kan uw voertuig in onbalans raken waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan . Tevens is er verhoogde bandenslijtage (schuine en geblokte afslijting).

Gelukkig hoeft er geen nieuwe velg gekocht te worden. Deuken kunnen er uit gehaald worden. Dit noemen we richten (rechten of weer rond maken) van de velg. Dit gebeurt met een door ons speciaal aangeschafte machine. Met deze machine kunnen wij alle soorten en maten velgen/wielen richten van verschillende voertuigen.

Kromme of verbogen velg(en) zijn zeer slecht voor iedere auto, en kennen vele nadelen zoals:
• Uw auto heeft een hoge belasting.
• Zeer slecht voor de ophanging van de auto, op korte termijn gaan schokdempers stuk.
• Zeer slecht voor je wiellagers.
• Uw banden slijten onevenredig af.

Kenmerken voor kromme velgen zijn:
• Trillingen in het stuur (voorvelg(en))
• Trillingen in uw stoel (achtervelg(en))
• Uw gehele auto trilt  of  hobbelt bij een bepaalde snelheid.

Hoe weet u of uw velgen krom zijn, controleer zelf:
Krik èèn voor èèn uw wielen omhoog en zet de handrem los of zet uw auto in neutraal, draai nu het wiel snel rond en kijk meestal aan de binnenkant (soms buitenkant) van de velg of de velg rond is, dit is makkelijk zelf te zien als u het rond draait dan moet u de velg rand (hiel) aan de binnenkant volgen als die in één lijn vlak rond loopt is uw velg recht, ziet uw een vervorming tijdens het draaien dan is uw velg verbogen of krom.

Zijn er vragen of opmerking met betrekking tot het richten, dan kunt u ons altijd mailen via het contactformulier op de website bij kopje contact of anders bellen, we zijn u uiteraard graag van dienst.